Publication
Title
Secundaire voedselallergieën: een diagnostische uitdaging
Author
Abstract
Secundaire voedselallergieën ontstaan doorgaans als gevolg van een voorafgaande allergie voor pollen of natuurrubberlatex. Kruisreactiviteit is daarbij het onderliggende mechanisme. Allergenen aanwezig in pollen en natuurlijke latex kunnen de productie van IgE-antistoffen uitlokken die kunnen reageren met structuurhomologen aanwezig in groenten en fruit. De diagnose van een secundaire voedselallergie wordt vooral bemoeilijkt door de lage specificiteit van de traditionele IgE-testen die geen onderscheid maken tussen sensibilisate en echte allergie. Nieuwe technologieën zoals asofielenactivatietesten en gezuiverde evenals recombinante allergenen vormen ongetwijfeld een diagnostische aanwinst.
Language
Dutch
Source (journal)
Tijdschrift voor geneeskunde. - Leuven
Publication
Leuven : 2009
ISSN
0371-683X
Volume/pages
65:13(2009), p. 598-604
UAntwerpen
Faculty/Department
Research group
Publication type
Subject
Affiliation
Publications with a UAntwerp address
External links
Record
Identification
Creation 27.07.2009
Last edited 23.12.2015
To cite this reference